Hur kan man bli mer kreativ?

Alla har vi lite olika saker i livet som är mer dominant och hur vi löser problem som uppstår speglar mycket om vilken del av hjärnan som har mer övertag. Personer kommer antingen att lösa ett problem på ett mer logiskt sätt. Genom att väga in för- och nackdelar, göra efterforskningar och tänka ut en logisk lösning så känner man sig mer bekväm i sitt val. Andra kommer istället att ha en helt annan inriktning när det kommer till att lösa problem eller olika moment i livet. Här tar man istället till kreativitet och vad personer som har en mer logisk sida anser vara en mer naiv lösning på en situation. 

Känner du igen dig i någon av dessa punkter? Har du en mer logisk eller kreativ sida? Hur hjärnan är uppbyggd kommer visserligen att påverka många punkter i livet, men bara för att du löser problem på ett logiskt sätt behöver detta inte betyda att du inte är kreativ alls. Det finns också flera olika saker som du kan göra för att förstärka denna sida hos dig själv, vilket vi ska kika lite mer på här!

Konstnärligt skapande

En effektiv metod för att börja vara mer kreativ är att börja med konstnärligt skapande i någon form. Detta kan till exempel vara målning, keramik eller stickning. Du väljer vad du vill lägga lite mer tid på och kommer att få ett bra resultat.

Var kreativ med din matlagning

En annan metod är att börja sväva ut lite i din matlagning. Om du är van att följa recept från punkt till pricka, försök istället att hitta på dina egna rätter och var helt enkelt mer kreativ i köket.