Stötta lokala hantverkare

Med mängder av större bolag och konstgallerier som växer sig fram, är det viktigare än någonsin att du stöttar lokala hantverkare och konstnärer.

Eftersom större bolag som massproducerar konst och hantverk pressar ner priserna, så är det många kulturarbetare som har hamnat i skymundan och som har svårt att fortsätta med sitt yrke eftersom det helt enkelt inte längre är lönsamt. Så om du vill inhandla nya konstverk till barnkammaren eller anställda en hantverkare bör du kika på vilka lokala hantverkare eller konstnärer som du kan anlita. Babyland.se har visserligen mycket fina saker till barnkammaren i form av leksaker. Men gör ditt hem mer personligt och anlita en lokal förmåga.

Sätt upp en budget

Konstverk kan vara kostsamma och det är därför som många just väljer massproducerade alternativ. Men detta är heller inte ett särskilt personligt val och hur kul är det att vara en i mängden och ha samma tavla som tusentals andra svenskar?

Genom att kontakta en lokal konstnär kan du få hjälp med att handmåla dekorer i hemmet, investera i en fin tavla eller så kan du anlita en fotograf för att sedan pryda ditt hem med fin fotokonst. Vad du väljer är helt upp till dig, men det kommer göra hemmet mer skräddarsytt och hemtrevligt om du gör ett personligt val och sätt upp en budget som passar dig.

Gå på konstutställningar

Det är framförallt på lokala konstutställningar som du kan upptäcka nya talanger och också ha möjlighet att köpa konst. Du kan ha en direkt kontakt med konstnären och få en bra förståelse för vad du tycker om och basera ditt val på detta.